Transport naar Roemenië van Stichting Vrienden van Loamnes

Nijbroek/Terwolde- In de week van 4 november tot en met 11 november zijn drie vrachtwagencombinaties met hulpgoederen in konvooi naar Roemenië geweest, naar Sibiu, Loamnes en de grens met Oekraïne. Een vrachtwagencombinatie, gesponsord door Rijschool de Weerd uit Epe- Zwolle is naar Loamnes en Hoghilag geweest met goederen van de Stichting Vrienden van Loamnes. Ook is er een busje met een aantal helpers van de Stichting mee geweest voor het lossen en overleg met de betrokken mensen aldaar. In beide gemeentes zijn ze hartverwarmend ontvangen. De betreffende goederen waarom was gevraagd was schoolmeubilair, als stoelen en tafels voor de kinderen, schoolborden en gymtoestellen en matten voor de gymlokalen. Er is kleding meegegaan voor enkele noodlijdende gezinnen.

Daarnaast is ook een groot aantal toiletpotten meegegaan, gesponsord door de firma Plieger voor het renoveren van de toiletten in de acht scholen van de dorpen van de beide gemeentes. De mensen die mee geweest zijn hebben veel gehoord, gezien en besproken met de beide burgemeesters van de gemeentes en met de docenten en ander personeel van de scholen. Zij kunnen nog veel betekenen in de gemeentes van Loamnes en Hoghilag, voor dit alles is nog veel geld nodig. Zij hopen dat u de Stichting met giften wilt blijven steunen, ook met geld bij de jaarlijkse verkoop van compost en potgrond huis aan huis in de eerste week van maart.

De beide burgemeesters en de school directeuren hebben aangegeven naar Nijbroek en Terwolde te willen komen om te kijken hoe hier een en ander is georganiseerd op het gebied van onderwijs en andere zaken. Er zijn weer nieuwe gardebezems mee terug gekomen, die daar door de mensen zijn gemaakt. Deze zult u o.a. tegen komen op de kerstmarkt in Nijbroek op vrijdag 8 december. Ze zullen weer te koop zijn voor het vegen rond uw woning of met verlichting voor de sier bij of in uw woning.

woensdag 6 december

Deel dit bericht