Tsjechisch strijkkwartet naar Bussloo

Bussloo- Komend voorjaar organiseert In Goede Handen Management in samenwerking met Stichting Sint Martinuskerk Bussloo weer drie klassieke concerten gewoonlijk op de zaterdagavond, maar het tweede concert vind plaats op maandagavond 2 maart om 20:00 uur. Op deze avond komt het Tsjechische M. Nostitz Quartet met een Mendelssohn-Bartholdy programma als onderdeel van hun Nederlandse tournee, die plaats vindt tussen 21 februari en 5 maart 2020 en die door negen provincies gaat. In het programma ‘Fanny & Felix’ spelen ze een strijkkwartet van Fanny Hensel Mendelssohn-Bartholdy en een strijkkwartet van haar broer Felix.Het kwartet bestaat uit Petr Bernášek (1e viool), Václav Vacek (2e viool), Pavel Horejsi (atviool) en Petr Šporcl (cello). Dit ensemble werd opgericht in oktober 1994 tijdens hun studies aan de muziekfaculteit van de Academie voor uitvoerende kunsten in Praag in de klas van dr. Václav Bernášek (Kocian Quartet).

Voorverkoop

Het ensemble heeft talloze prijzen gewonnen op internationale wedstrijden en speelt regelmatig op podia in Europa, Azië en Amerika. Leden van het ensemble nemen ook deel aan andere kamer- en soloprojecten. M. Nostitz Quartet gebruikt zijn naam sinds 1996 met de vriendelijke toestemming van gravin Mathilde Nostitz - Rieneck, wiens familie één van de grote beschermheren van de kunsten was in de 18e en 19e eeuw.

Grijp uw kans om de schoonheid van dit vermaarde strijkkwartet te beluisteren op 2 maart om 20.00 uur in de St. Martinuskerk in Bussloo. De kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar in de voorverkoop voor 22,50. Wie aan de kerk een kaart koopt betaald 25.00 euro. Studenten/CJP 15,- , kinderen hebben gratis toegang.

Meer informatie op bussloo.ingoedehanden.management of via 085-8770376. www.sint-martinuskerk-bussloo.org

M. Nostitz Quartet uit Tsjechië

woensdag 19 februari

Deel dit bericht