Twee “grijze dames” verlieten hun geliefde werkplek, het Veluws College

Twello- Dorry van Luijk en Tineke Beke verlieten op 30 september vanwege hun leeftijd het Veluws College in Twello. Niets vermoedend kwamen beiden naar school, niet wetend dat hun laatste werkdag een feestelijke zou worden. Een dag in een met ballonnen versierde school, toegezongen met passende tekst door collega Bert Jansen, toegesproken met waarderende woorden en omringd door wat hen zo lief was al die jaren: collega’s en leerlingen. Dorry van Luijk

Dorry van Luijk was tot de geboorte van haar kinderen werkzaam bij financiele maatschappijen in de buitendienst. Toen haar kinderen naar de basisschool gingen besloot Dorry te solliciteren op de baan als toezichthouder op het Veluws College in Twello. Ze genoot van het omgaan met kinderen, een reden om niet terug te keren naar de zakelijke wereld. Het werd een droombaan. In 2006 ruilde ze noodgedwongen haar geliefde functie enkele jaren in voor een administratieve functie op het Veluws college Kortenbosch. Toen het mogelijk werd terug te keren in de door haar verlaten functie “toezichthouder” twijfelde Dorry geen moment. Terug naar waar ze zich zo thuis voelde het Veluws College in Twello. Weer dicht bij de kinderen werken. Tot afgelopen woensdag was ze de vraagbaak voor kinderen, gaf ze tips, luisterde ze, gaf ze liefdevol aandacht en stelde ze kinderen op hun gemak. Ze ontving hen in “haar leerlingenloket” van waaruit ze ook vele nevenfuncties verrichtte.

Tineke Beke
Tot de geboorte van haar beide zoons was ze werkzaam als medisch analist in Arnhem. Een basisschool leerkracht wees haar op de baan “technisch onderwijsassistent” op het Veluws college. Ze besloot te solliciteren en werd in 2001 de TOA van de school. Een baan op haar lijf geschreven. Ze houdt van structuur, is een doener en organiseren gaat haar goed af. Ingrediënten die nodig zijn voor deze job. Als TOA assisteerde zij bij biologie, scheikunde en natuurkunde. Proeven klaar zetten, leerlingen begeleiden bij o.a. realiseren van stroomkringen en microscopische onderzoeken. Tineke had al in juli afscheid kunnen nemen. Doch ze wilde in corona tijd geen collega belasten met het boekenfonds. Dit deed haar besluiten haar afscheid uit te stellen.

Beiden gaan gemist worden
Piet Oosting: “Dorry heeft oog voor wat er om haar heen gebeurt.
Een vrouw die zich aan afspraken houdt en dat van anderen verwacht. Liefdevol, maar ook waar nodig streng. We gaan Dorry als “verbindende “factor missen.”
Conciërge Jan: ”We missen in Tineke straks een derde conciërge. Dat is niet verrassend, ze ziet werk al zijn het niet haar werkzaamheden, ze reikt waarnodig een helpende hand.”

Toekomst
Dorry gaat zich samen met haar man nog meer inzetten voor de Zonnehoed, een kleinschalig wooninitiatief bedacht door een groep ouders waaronder Dorry en haar man Marcel, en waar hun dochter Jorien een plezierige en veilige thuishaven heeft gevonden.

Tineke speelde in het verleden handbal bij de top van Nederland. Al jaren zet ze zich in bij handbalvereniging Achilles in Apeldoorn. Als wedstrijdsecretaris zorgt ze dat alles op rolletjes verloopt en verzorgt trainingen. Maar ze is vooral de vraagbaak voor velen.

Beide dames gaan genieten van hun nieuwe woning, de caravan en het nu thuis zijn met hun echtgenoten.

School vergeten
Beiden laten hun 06 nummer achter. De “grijze duiven” gaan het team van het Veluws College missen. Het team waar iedereen één is. Een geweldige omgeving om in werkzaam te zijn.

woensdag 7 oktober

Deel dit bericht