Twello protesteerde mee Samen werd een vuist gemaakt

Twello- De voortdurende lockdown voor de horeca zorgde voor een warm protest in het centrum van Twello. Zij ondervonden steun van hun collega-ondernemers. Een gezamenlijke actie op het Dorpsplein voor de horeca met winterse lekkernijen. Horeca tot 20.00 uur open en aandacht voor lokaal kopen.

Vanaf vorige week zaterdag mag er weer dagelijks geshopt worden in alle winkels.

Voor de horeca blijft de lockdown echter voortduren. In vele gemeenten in ons land openden zij zaterdag uit protest hun deuren. In het centrum van Twello werd ook aan dit protest gehoor gegeven. De horecadeuren werden geopend om de voortdurende lockdown extra onder de aandacht te brengen. Op het Dorpsplein werden winterse versnaperingen verkocht en een groot scherm vestigde de aandacht op het belang van lokaal kopen. Belangrijk motto: ”Koop lokaal en steun de horeca. Samen een vuist maken”.

De Twellose ondernemers zijn begaan met hun horeca collega’s. Samen met hen organiseerden zij een gezamenlijk protest. Versnaperingen werden belangeloos geschonken, de opbrengst verdeeld onder de getroffen horeca ondernemers, die er gezamenlijk voor zorgden dat de erwtensoep, broodjes braadworst, de warme glühwein en chocomelk overheerlijk als “to go” werden uitgeserveerd.

Binnen bij de horeca vonden warme ontmoetingen plaats. Woorden van een blij weerzien werden tussen obers en klanten uitgesproken. Onbegrip werd door bezoekers geuit: “Op de markt mogen meer dan honderd mensen in nabijheid van elkaar lopen al is het maar voor een klosje garen” of ”in winkels mag weer worden rondgeneusd, terwijl in de horeca op geen enkele gereserveerde stoel plaats genomen mag worden.”

De horecaondernemer toverde een glimlach op het gezicht. Maar achter die glimlach ging veel verdriet en boosheid schuil. Het was een lachje van slechts een paar uur.

Zoals een ober opmerkte: “Morgen sta ik weer tassen in te pakken met bestelde lunches en diners. Hopelijk, want we willen graag de mensen blijven verwennen met onze heerlijkheden en uiteraard verdienen”, voegde hij eraan toe. De glimlach van vandaag is dan echter wel verdwenen, de harde werkelijkheid is dan weer kijken naar de papieren zak waar alles in opgehaald wordt. Het missen van het echte horecaleven is treuren.

Het was een bijzondere zaterdag. Winkels waarin weer rondgesnuffeld werd. Kleding werd gepast, garens en stoffen uitgekozen, in boeken gebladerd en de kapotte stofzuiger kon vervangen worden. De coronaregels werden in acht genomen; mondkapjes, anderhalve meter, afgepaste winkelwagentjes bij de entree, gepast aantal klanten keurig op een stip of wachten tot het rode stoplicht in groen veranderde. Het zal volgende week niet anders gaan. Behalve bij de horeca, alwaar de deuren gesloten zullen blijven. Corona maatregelen mogen daar niet toegepast worden. Zij kunnen slechts blijven hopen op de coulance van de bevolking. Blijven zij bij hen “to go” bestellen?

Een horeca ondernemer vroeg zich af: “Hadden wij als horeca harder moeten roepen?”

Twellose ondernemers protesteerden vorige week zaterdag samen. Zorgden samen voor aandacht voor hun horeca collega’s. Twello centrum saamhorig.

“Kom maar binnen voor een lunch, kopje koffie of waar je zin in hebt”. Wanneer zal deze uitspraak van een ondernemer weer realiteit worden?

Tot 25 januari moet de horeca afwachten. Laat u hen wachten tot die datum of bestelt u online hun heerlijke maaltijden?

Koop lokaal, steun de ondernemers en vergeet vooral niet de horeca ondernemers. Voor hen is het zware weer nog niet voorbij. Geef een zonnestraaltje door hen met een bestelling te steunen.

woensdag 19 januari 2022

Deel dit bericht