UNIEKE KANS OM EEN BIJZONDER DOEL TE STEUNEN

TWELLO- Op vrijdag 21 oktober vertrekt het Team Zuijdveld naar Gambia voor een goed doel; n.l. een röntgenapparaat voor een ziekenhuis dat deze voorziening nog steeds moet ontberen. Deze actie draagt de naam ‘De X-ray challenge Gambia’.

Op vrijdag 21 oktober vertrekt het Team Zuijdveld naar Gambia voor een goed doel; n.l. een röntgenapparaat voor een ziekenhuis dat deze voorziening nog steeds moet ontberen. Deze actie draagt de naam ‘De X-ray challenge Gambia’.

Dertig teams rijden naar Gambia. Denk aan de ”Paris-Dakar” rally, maar dan 1000 kilometer meer. Daar worden de auto’s, inclusief alle extra’s, geveild en van de opbrengst (met aanvullende hulp van De Wilde Ganzen) wordt een röntgenapparaat op zonnepanelen aangeschaft voor het Lamin Hospital in hoofdstad Banjul.

Het team Zuijdveld (team 2213 van de X-Ray Challenge (www.xraychallenge.nl)) bestaat uit vader Hans (68), acteur en trouwambtenaar bij de gemeente Voorst, dochter Ziggy (30), data analist, zoon Sep (28), zelfstandig ondernemer in alles dat met motoren te maken heeft en bonusmoeder Willy (64), adviseur medezeggenschap.

Alweer een tijdje geleden kwamen Ziggy en Sep tijdens een etentje met het voorstel om aan deze “Challenge” mee te doen. Niet alleen om daarmee bij te dragen aan het goede doel, maar ook om met z’n allen een avontuur aan te gaan en elkaar nog beter te leren kennen. Lang hebben ze er niet over nagedacht, de aanmelding was al snel rond.

Maar dan: de zoektocht naar een geschikte auto. Het moest een al wat oudere zijn, zodat ze hem daar ook kunnen repareren, geen computer gedoe. Aan de andere kant mag ook geen afgeragd stinkdier zijn, we mogen Afrika niet als dumpplek gebruiken. Veel auto’s zijn de revue gepasseerd voordat we ons werkpaardje hadden gevonden, een Mitsubishi Pajero (5x winnaar van de Paris – Dakar, dus daar echt van zekere status) met slechts 185000 km op de teller en onderhoudsboekje erbij.

Maar om zo’n auto voor deze reis geschikt te maken moest (en moet) er nog wel het een en ander aan gebeuren. Daar zijn we druk mee bezig, naast het verzamelen van alle noodzakelijke reisbenodigdheden.

Het is fantastisch te merken hoeveel hulp we krijgen van verschillende (plaatselijke) bedrijven en ondernemingen,

Wilt u ons ook helpen bij deze onderneming? Dat kan link https://whydonate.nl/nl/fundraising/teamzuijdveld.

woensdag 5 oktober 2022

Deel dit bericht