Vader en dochter in TV quiz

Twello- Twee inwoners uit Twello zijn doorgedrongen in de finale van de populaire TV quiz “2 voor 12”. Vader Paul van der Wee en dochter Stefanie zijn vrijdagavond 20 maart (20.45 uur) te zien op de zender NPO 2.

De voorronden zijn inmiddels achter de rug. Een jaar geleden hadden zich zo’n 30 kandidaten voor de populaire quiz ingeschreven. Uiteindelijk bleef er een viertal over waaronder Paul en Stefanie. Zij zullen het dus op 20 maart waar moeten maken en met hun tegenstanders moeten afrekenen. 2 voor 12 is een kennisquiz waarin twee duo’s het tegen elkaar opnemen in 12 vragen. De quizvragen gaan over de meest uiteenlopende onderwerpen.

Er zijn steeds twee teams die het tegen elkaar opnemen, echter na elkaar. Het tweede team weet niet hoe het eerste team heeft gespeeld, maar het eerste team mag toekijken als het tweede team aan de beurt is. Ze mogen de vragen uit hun hoofd beantwoorden, maar mogen ook in naslagwerken zoveel opzoeken als ze willen. Het opzoeken kost echter punten: zodra een speler een boek pakt of op de computer iets in de Nederlandstalige Wikipedia opzoekt, gaat de puntenteller teruglopen. Hierbij is het geluid van een tikkende klok te horen. Als een antwoord op een vraag gevonden is, rinkelt de speler een belletje om de teller te stoppen en geeft hij vervolgens het gevonden antwoord op de betreffende vraag met het bijbehorende vraagnummer, waarvan de beginletter wordt ingevuld op de betreffende plek. Meestal luistert de ene speler naar de vragen terwijl de andere de antwoorden op de vorige vragen opzoekt.

‘’2 voor 12’’ speler Paul van der Wee.

woensdag 18 maart

Deel dit bericht