Vijftig jaar getrouwd: echtpaar Beekhuis-Buitenhuis

Teuge- Henk Beekhuis en Ineke Buitenhuis vieren vandaag (13 juni) hun gouden huwelijksfeest met een etentje voor familie en vrienden en aanstaande zaterdag (16 juni) met een receptie bij De Groot op De Vecht van 14.30 – 16.00 uur.

Henk Beekhuis werd geboren in Teuge aan de Ganzevlesweg. Hij bezocht de lagere school de Zaaier en later de ambachtsschool in Apeldoorn. Ineke Buitenhuis werd in Apeldoorn geboren aan de Deventerstraat. Zij ging naar de prinses Margrietschool en later de huishoudschool, beide in Apeldoorn.

Ze leerden elkaar kennen bij dansschool Biezeman in Apeldoorn in 1966. Henk werkte als timmerman en Ineke als huishoudelijke hulp. Op 13 juni 1968 werd er getrouwd in Apeldoorn en de eerste woonruimte van het kersverse echtpaar was een salonwagen, die aan de Tiendijkenseweg in Teuge op het erf stond.

In 1970 kregen ze een woning aan de Parmentierstraat, waar ze nu nog steeds wonen, alleen het adres is nu De Zanden.

Het echtpaar kreeg twee kinderen, een jongen en een meisje, die in Apeldoorn wonen. Er zijn vier kleinkinderen, alle vier jongens.

Henk en Ineke zijn met pensioen, maar doen allebei vrijwilligerswerk. Ineke bij Welfare op het Grotenhuis en ze geeft eens per week handwerkles op De Zaaier. Henk is vrijwilliger bij SPG Apeldoorn. Een stichting die zich bezighoudt met het paardrijden met gehandicapten bij een zorginstelling in Hoenderloo.

Zelf spannen ze ook graag hun paarden voor de koets om een eind te rijden. Deze week doen ze dan ook weer mee aan de Eper paardenvierdaagse voor ruiters en menners, een jaarlijks evenement met wel 500 deelnemers.

woensdag 13 juni

Deel dit bericht