Visite bij Scouting Voorst

Voorst- Op 13 juli was de laatste opkomst van het seizoen en dan mag je best een beetje uitpakken. Wie nodig je dus daarbij uit? Juist, de burgemeester van onze eigen gemeente Voorst, de heer Jos Penninx! Hij wist de Welpen en Scouts (het was een gezamenlijke opkomst) maar ook de leiding te boeien met zijn uitleg over: “wat doet een burgemeester nou eigenlijk’. Nou, dat is best veel. Teveel om op te noemen in dit artikel maar wat de boventoon voert is zijn betrokkenheid en het verantwoordelijk zijn voor de veiligheid en het welzijn van de inwoners van Voorst. Na deze presentatie was er tijd voor een groepsfoto en actie. De zelf gepionierde trappersbaan en de zelf gebakken pannenkoeken zorgden voor een echte scoutingochtend.

De middag was gereserveerd voor andere zaken. Om te beginnen het afscheid Henry Huis in ’t Veld en Richard Kamphuis. Beiden zijn, met een geweldige staat van dienst van meer dan 20 jaar - lid, leiding en verschillende bestuursfuncties- gestopt. Ze werden door de groep uitvoerig bedankt met een passend cadeau maar werden toch ook nog even getest in hun verworven scoutingvaardigheden. Daar doen we verder geen uitspraken over. Verder waren er bloemen voor Jacqueline Tiemens – Hissink, het erelid. Ze was dit jaar maar liefst 50 jaar lid van de Hélène H. Wilkensgroep, een felicitatie waard want ze is op de achtergrond nog steeds actief. Henry, Richard en Jacqueline, nogmaals dank jullie wel! De middag werd afgesloten met een heerlijke barbecue.

De jongste speltakken hebben nu vakantie tot 7 september. De Explorers en Stam gaan eind juli nog op zomerkamp, respectievelijk naar Ommen en Stadskanaal.

Meer weten over Scouting Voorst? Mail naar: info@scoutingvoorst.nl

woensdag 17 juli

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws