Voorwaarts Twello viert 90-jarig jubileum met festiviteiten voor jong en oud

Twello- Voorwaarts Twello viert dit jaar haar 90-jarig jubileum. De vereniging, die diep geworteld is in de Twellose samenleving, telt inmiddels meer dan 2300 leden. Op dinsdag 14 mei (exact 90 jaar na oprichting) werden de festiviteiten rondom het jubileum feestelijk geopend. Mevrouw Beekman (94) en Saar (2), respectievelijk het oudste en jongste lid van de vereniging, knipten samen het lint door van het Voorwaarts museum. Hiermee zijn de jubileumweken van 14 mei tot en met 2 juni officieel gestart.

De jubileumcommissie heeft een programma samengesteld met activiteiten voor jong en oud met ruimte voor het vertellen van verhalen en het maken van nieuwe herinneringen. Tijdens de opening sprak Marchell Hoogeslag over de rijke geschiedenis van de vereniging, die op 14 mei 1934 werd opgericht door 14 Duistervoordenaren: RKSV Voorwaarts. In de loop der jaren werden de afdelingen gymnastiek, handbal en volleybal toegevoegd, waardoor Voorwaarts uitgroeide tot de omnivereniging die het vandaag de dag nog steeds is.

Na de officiële opening stroomde de oranje gekleurde kantine vol met leden en vrijwilligers voor een gezellige pubquiz. Kennis van muziek en feiten van de club werden getest onder leiding van DJ John de Vree. Het team ‘Heren 1 volleybal’ schreef geschiedenis door zich de winnaar te mogen noemen van de eerste Voorwaarts pubquiz.

Kom ook naar het Voorwaarts museum
Op woensdag 15 mei brachten de leden met een lidmaatschap van 50 jaar en langer een bezoek aan het museum. Verhalen van vroeger kwamen naar boven en het voelde weer als de dag van gisteren. Het museum, waarin vele leden hun persoonlijke herinneringen en items hebben ingebracht, zoals foto’s, plakboeken, shirts, bekers, clubbladen en veel meer, zal de komende periode meerdere keren geopend zijn. De exacte openingstijden zijn te vinden op de website.

Op zaterdagavond 18 mei barstte het feest los in de feesttent met een optreden van de liveband Barcode. Ruim 600 leden, vrijwilligers en sponsors vierden uitbundig de verjaardag van de club. Ook in de kantine, die voor de gelegenheid was omgetoverd tot Café Rooie Nelis, genoten de oudere leden van een gezellige avond.

Familiedag 2 juni
De festiviteiten zijn echter nog niet voorbij. Op zondag 2 juni vindt er een familiedag plaats aan de Kerklaan. De dag begint om 11 uur met een speciale kerkdienst in de Martinuskerk, daarna zijn er diverse activiteiten voor jong en oud op het sportcomplex. Een zeskamp, een jump & game veld voor de jongste leden tot 12 jaar en het fameuze vogelschieten aan het einde van de middag. De dag wordt afgesloten met een drankje en een DJ op het terras. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteiten op 2 juni. Inschrijven kan nog via de website www.voorwaartstwello.nl/90jaar.

Bijlage: foto.

Mevrouw Beekman en Saar knippen het lintje door waarmee het Voorwaarts Museum officieel geopend is.

woensdag 22 mei 2024

Deel dit bericht