Weekend vol evenementen met het 2e Internationale Carving Event en Oldtimerdag

Voorst- Voorst maakt zich op voor een spectaculair evenementenweekend op 29 en 30 juni 2024, met het tweede Internationale Carving Event 'Peppels in Voorst' en de oldtimerdag 'Voorst op Wielen'. Dit unieke dubbelevenement belooft bezoekers een onvergetelijke ervaring vol actie, feest en nostalgie.

Op 29 en 30 juni verzamelen 25 internationale carvers zich aan de Kerkstraat 29 in Voorst om uit boomstammen verbluffende sculpturen te zagen. Daarnaast vormen de voorrondes van de Beneluxcup door het Stihl Timbersports Team op zaterdagmiddag, waarbij topatleten in zes disciplines strijden met bijl en motorzaag, een spectaculair schouwspel.

Aansluitend barst de strijd los met de 2e Toaie Tommy Open Voorster Keetgames, waar 20 lokale teams het tegen elkaar opnemen in sportieve uitdagingen die in het teken staan van het buitenleven. Meedoen met je keet? Meld je aan via keetgamesvoorst@gmail.com!

De dag wordt afgesloten met een bruisend tentfeest van 20.00 tot 01.00 uur, met live muziek van De Haverkampband en DJ Sander. Tickets zijn beschikbaar via www.ticketkantoor.nl/shop/motorzaeg, met aantrekkelijke combikaarten voor het gehele weekend.

De zondag staat in het teken van de oldtimerdag ‘Voorst op Wielen’, waarbij liefhebbers van alles op wielen van 25 jaar of ouder kunnen genieten van een programma vol met hoogtepunten zoals het Concours d’Elegance en meerijden met een oldtimer over de Voorsterklei. Oldtimerbezitters kunnen zich aanmelden via voorstopwielen@gmail.com

Ook wordt die dag geld ingezameld voor de Wensambulance, onder de noemer ‘Wish to Ride’. Onder begeleiding van Stefan Groothuis, Henk Lubberding, Atty Duyn en Maas van Beek is er een competitief onderdeel op racefiets-hometrainers waarbij mooie prijzen te winnen zijn.

Dagkaarten voor publiek zijn € 2,50, toegang voor kinderen t/m 12 jaar is gratis, evenals parkeren.

Naast het oldtimer- en zaaggeweld biedt het weekend een streekmarkt met lokale producten en ambachten. Deze is gratis te bezoeken.

Extra voorzieningen zoals een tijdelijk tentenveld en een royaal ontbijtbuffet op de zondagochtend maken het mogelijk om het hele weekend van de festiviteiten te genieten.

Mis dit spannende weekend niet en ervaar de unieke combinatie van internationale kunst, sportieve prestaties en nostalgie in Voorst!

Voor meer informatie: motorzaeg@gmail.com

woensdag 12 juni 2024

Deel dit bericht