Werken aan gezondheid en vitaliteit bij Bosnodig!

Voorst- Wil je meer weten over gezonde voeding? Of ben je daar al langer mee bezig en wil je zelf aan de slag? Dat kan nu. Alles start bij een gezonde bodem. Hoe ga je daarmee om en hoe kun je je eigen ecologische groente kweken? Voeding is essentieel bij een gezonde lifestyle. Als je je eigen groen-te kweekt weet je waar het vandaan komt, ben je milieubewust bezig en ben je ook fysiek bezig wat weer goed is voor je lijf en geest.

Bosnodig start met een nieuw seizoen gezondheid en vitaliteit. Zij hebben dit jaar een mooi gevari-eerd aanbod, met o.a. paddenstoelen, bessen, fermenteren en natuur voor gezondheid. Houdt de agenda in de gaten!

Als eerste worden twee workshops binnen aangeboden over de ecologische moestuin. Heb jij zin om inspiratie op te doen, of wil jij voor het eerst een moestuin beginnen? En lijkt het je leuk om je samen met anderen op een gezellige en leerzame manier voor te bereiden op het nieuwe moes-tuinseizoen? Doe dan mee met de workshop ‘Voorpret in de moestuin’.

Moestuinvrouwen Iris Vergauwen en Dieuwke Besselink nemen je in twee avonden mee in alle stappen om jouw moestuin klaar te maken voor een overvloedige oogst. Zij geven informatie over ecologisch moestuinieren, de bodem, het voorbereiden, wissel- en combinatieteelt en de keuze voor groenten en zaden. Ook gaan ze creatief aan de slag met het maken van een moestuinplan: jouw eigen ontwerp en teeltplan, zodat je na de tweede avond met enthousiasme en zelfvertrou-wen in de moestuin van start kan! Het teeltplan kun je ieder jaar opnieuw gebruiken. Je kunt na deze twee avonden zelf aan de slag. Vind je het fijn om je nog verder te ontwikkelen? Dat kan! Bosnodig gaat door met een vierdaagse moestuincursus. Daarnaast ben je het hele jaar door wel-kom om op maandagochtend op de moestuin te leren en helpen bij Bosnodig. En na afloop neem je natuurlijk een deel van de oogst mee naar huis om zelf lekker op te eten.

De workshops vinden plaats in het Basiskamp (De Riete 85 in Voorst) op maandagavond 6 februari en maandagavond 20 februari van 19.30 uur – 21.30 uur (vanaf 19.15 welkom met kof-fie/kruidenthee & iets lekkers). Je geeft je op voor beide avonden en de kosten bedragen 60 euro inclusief btw. Bosambassadeurs kunnen vooraf inschrijven en ontvangen een presentje bij deel-name. Weten hoe je bosambassadeur wordt, neem dan eens een kijkje op de website. Met jouw deelname draag je ook bij aan de ontwikkeling van Bosnodig.

Voor diegenen die verder willen: zaterdagochtend 18 maart start een 4-daagse moestuincursus. De data hiervoor zijn: 18 maart, 15 april, 13 mei en 3 juni

* 10.00 tot 12.30 uur

* € 149,- voor 4 ochtenden inclusief btw. Ook los te volgen van de 2 workshops.

Voor meer informatie kan je terecht op www.bosnodig.nl. De ecologische moestuin van Bosnodig heeft 14 vakken van elk 100m2. Ze werken op basis van wisselteelt en gebruiken elk jaar een ander vak voor een bepaalde groente. Verder is er een thee- en keukenkruidenvak en een bloemenvak. De moestuin is ontworpen door Taco IJzerman. Dit jaar gaat Bosnodig ook een zomer- en winter-granen vak maken voor het project ‘bakkerij in het bos’.

Je kunt je aanmelden via info@bosnodig.nl, graag voor 2 februari. Kun je (een van deze dagen) niet en wil je wel meedoen? Dan horen ze dit ook graag van je.

woensdag 1 februari 2023

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws