Zondagse Zentangle workshop bij Kunstkring

Twello-

Op zondag 10 november geeft Miriam Gadovnik van 14.30 uur tot ca. 16.30 weer een creatieve workshop Zentangle. Dit doet zij in het atelier van de Kunstkring aan de Dorpsstraat 11 A in Twello. Op een ontspannen en creatieve manier ‘doedelt’ de deelnemer in zwart-wit een kunstwerk in elkaar. Inloop is om 14.00 uur. In de introductie vooraf leert u hoe Zentangling in zijn werk gaat.

In de workshop worden de stappen opgebouwd om uiteindelijk tot een georganiseerd geheel te komen. Het geheel duurt anderhalf tot twee uur. Zentangle (niet voor niets begint het woord met ZEN) is een meditatieve kunstvorm. Het is bedacht door twee Amerikanen, Rick Roberts en Maria Thomas. Rick was al jaren een boeddhistische monnik en Maria grafisch ontwerpster van lettertypes. Deze twee bijzondere mensen ontmoetten elkaar en werden verliefd. Hun inmiddels gecertificeerde methode wordt wereldwijd ingezet.

‘Zen-tangling’ is een soort ‘doedelen’, oorspronkelijk op papieren tegeltjes van 8 x 8 cm volgens min of meer vaste patronen. Het is pure ontspanning en als u het laatste streepje op papier hebt gezet, is het eindresultaat door de eenvoudige kleurstelling in zwart/wit, verrassend. Veel van deze patronen kunnen later weer tot een veel groter kunstwerk verwerkt worden. Na de workshop gaat u helemaal ZEN en met een kunstwerk naar huis.

Kosten: kost € 10,00 p.p. inclusief een fijnschrijver.

Opgave vooraf is verplicht i.v.m. beperkte ruimte via Miriam Gadovnik: 06 30350390.

woensdag 6 november

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws