Briljanten echtpaar Reugebrink

Voorst- Bea en Jan Reugebrink-Nolsen vierden op 28 april hun 65-jarig huwelijksfeest. Burgemeester Penninx kwam het echtpaar thuis feliciteren. Het echtpaar heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen

Bea Nolsen werd in 1937 geboren aan de Klarenbeekseweg in Voorst, waar haar ouders een winkel runden. “De Kleine Winst”, een echte winkel van Sinkel, was een begrip in Voorst.

Jan Reugebrink werd in een gezin met nog zeven kinderen geboren in de buurtschap Broek bij Brummen in 1934, maar voelt zich al 65 jaar een Voorstenaar

Jan en Bea leerden elkaar kennen toen ze beiden in 1953 bij Schut werkten en na drie jaar verkering trouwden ze in 1956 in het gemeentehuis te Twello. De eerste vijf jaar woonden ze bij de ouders van de bruid in maar in 1961 verhuisde het echtpaar naar de Binnenweg. In 1969 verhuisden ze naar de woning aan de Rozemarijnstraat waar ze nu nog wonen.

Muziek speelde een grote rol in hun leven. Bea begon met mondorgelspelen bij de Voorster mandolineclub en later speelde ze accordeon bij OBK (Oefening baart Kunst). Jan speelde tien jaar klarinet bij La Fraternité in Brummen en ruim dertig jaar saxofoon bij Fanfare Korps Voorst, ook de Boerenkapel kon altijd op hem rekenen. Bovendien vervulde hij verschillende bestuursfuncties en gaf hij leerlingen thuis saxofoonles.

De liefde voor muziek hebben ze doorgegeven aan hun kinderen en kleinkinderen.

Toen in 1972 verzorgingshuis De Benring werd geopend, ging Bea daar aan de slag. Eerst in de huishouding en later als gastvrouw. Na 20 jaar stopte ze met werken en werd ze vrijwilligster. Dat is ze nu al 35 jaar. Bovendien is ze voorzitter van de ouderensoos Het Trefpunt, al liggen de activiteiten vanwege corona allemaal stil

Jan had een grote liefhebberij, dat was zijn moestuin. Autorijden en op vakantie naar het Sauerland was een hobby van beiden. En tot voor kort kwam je het echtpaar overal op de fiets tegen. Activiteiten, die ze helaas vanwege de gezondheid van Jan moesten opgeven. Sinds ze begin maart een ongeluk kregen met hun auto, omdat Jan onwel werd, is de auto weg.

Jan (86) en Bea (83) willen nog van alles. Ze kregen vorige week hun eerste scootmobielles. “We gaan gewoon door hoor,” vertelt de bruid, “Binnenkort zult u ons tegenkomen op onze scootmobielen.”

woensdag 5 mei 2021

Deel dit bericht