SV Twello gaat het komend seizoen prestatief op de zaterdag spelen

Twello- In 2006 verhuisden V en K en Avanti van het Holthuis naar de Zuiderlaan. De fusieclub sv Twello ontstond en in het begin werd er zowel op de zaterdag als de zondag prestatief gevoetbald. Na een aantal jaren werd duidelijk dat er om een aantal redenen voor één selectie elftal gekozen moest worden. Het werd de zondag.

​Van de 6de klasse via de nacompetitie naar de 5de klasse en niet veel later ongeslagen kampioen worden en promoveren naar de 4de klas KNVB. Vorig jaar stond de ploeg op de 2de plaats met alle kans op promotie, maar door corona werd de competitie niet uitgespeeld.. Afgelopen seizoen stond s v Twello trots bovenaan maar weer gooide corona roet in het eten. Nu werd er de laatste jaren steeds meer gesproken om weer prestatief op de zaterdag te gaan voetballen. Vooral de jongere spelers hebben een duidelijke voorkeur voor deze dag. De zaterdagavond is dan helemaal voor hen. Het bestuur heeft nu besloten de knoop voor het seizoen 2021-2022 door te hakken . Er gaat weer prestatief op de zaterdag gespeeld worden en op zondag blijven er nog een aantal teams recreatief voetballen. Dit besluit vertaalt zich in nu al 3 elftallen op de zaterdag. Nagenoeg alle selectie spelers blijven en een aantal spelers van clubs uit Twello en uit de omgeving hebben zich al aangemeld als nieuw lid daar zij ook liever prestatief op de zaterdag willen spelen.

Welke indeling er uit de hoed van de KNVB komt is nu nog niet bekend. Gaat de ploeg uit Twello de kant van Deventer en de Achterhoek op dan komen sportclub Deventer, Helios ,Koninklijke U. D. en Harfsen in beeld. Wordt het de Veluwe dan zien we E.Z.C. uit Epe, Prins Bernhard uit Uddel of Harskamp misschien wel weer op de velden in Twello. We hopen dat het spelen op de zaterdag voor velen aantrekkelijk zal zijn en dat de 4de klas binnen niet al te lange tijd ingewisseld wordt voor de 3de klas KNVB. De spelers zijn vanaf 1 juni j. l. weer volop aan het trainen. De voorbereiding – in Nederland - voor het nieuwe seizoen is begonnen. Oefenwedstrijden staan ingepland en in de winterstop staat er zelfs een mini trainingskamp in Albufeira in Portugal op het programma. Begrijpelijk dat de spelers en begeleiding enthousiast afgelopen week begonnen zijn.

woensdag 9 juni 2021

Deel dit bericht