Twello (weer)schoon

Twello- Zaterdag 18 september was het Wereld Opschoondag. Ook Twello deed mee. Diverse groepen zijn bezig geweest in het dorp, waaronder Groene Dorpskerk Twello. De Werkgroep Groene Dorpskerk Twello heeft vorig jaar een zwerfvuilopruimgroep opgericht. Via een app wordt onderling contact gehouden. De groep bestaat intussen uit zo’n 30 leden, zowel van uit de kerk als vanuit het dorp.

Een mooi gevarieerd gezelschap met als gezamenlijk doel het promoten van duurzaamheid en als onderdeel daarvan het schoon houden van de straten van zwerfvuil. Via de app wordt bijgehouden waar gelopen wordt, zodat straten niet dubbel gedaan worden. Ook wordt via de app contact met elkaar gezocht om samen te lopen. De een loopt meerdere keren per week, een ander eens per maand. Daar is iedereen vrij in. Misschien heeft u ze al eens zien lopen of heeft u gemerkt dat er minder zwerfvuil ligt. De gemeente werkt goed mee. Die voorziet de deelnemers van de werkgroep van materialen en zorgt wekelijks dat de volle vuilniszakken thuis opgehaald worden. De werkgroep is ontstaan vanuit de Dorpskerk, maar er doen ook veel niet-kerkleden mee. Opschonen van het dorp is een taak voor ons allen.

Op de foto een deel van de groep, met de jongste deelnemer van 6 maanden. Het is jammer dat dit soort activiteiten nodig zijn, maar het geeft wel voldoening om een plek waar je bent geweest, schoon achter te laten. Het vuil bestond grotendeels uit plastic flesjes en blikjes. Dat de mondkapjes minder gedragen worden zie je ook op straat: er liggen er veel minder dan een half jaar geleden. De gemeente doet haar best om de gemeente schoon te houden. Maar dat kan zij niet alleen. Gooi uw afval niet op straat, maar in de prullenbakken, of neem het mee naar huis. De volgende gezamenlijke opruimactie is 13 november. Wil je een keer meelopen? Geef je dan op via groenekerk@pkn-twello.nl

Werkgroep Groene Dorpskerk Twello.

woensdag 22 september 2021

Deel dit bericht
Advertentie
Meer Algemeen nieuws