Twellose Bakkerijen gaan samenwerken

Twello- De bekende Twellose bakkerijen, de Soete Suikerbol en Banketbakkerij den Hollander, gaan vanaf heden een samenwerkingsverband aan.

Den Hollander en Mark Schut kennen elkaar al meer dan 30 jaar. Mark Schut heeft in een vorig zakelijk leven als adviseur bij van Keulen-bakkerijmachines Banketbakkerij den Hollander geadviseerd op het gebied machines en koeling. Als bakkers kwamen ze tevens bij elkaar om o.a. branche gerelateerde zaken te bespreken. Het alom heersende Coronavirus motiveert hen sneller te anticiperen op ontwikkelingen, niet alleen op vakgebied maar ook op het maatschappelijk vlak. Door het samenvoegen van de online verkoop, verzekeringen, energie-inkoop en het gezamenlijk afnemen van grondstoffen kunnen beide bakkerijen de kosten enigszins sturen. Tevens is er met deze samenwerking/fusie een werknemersbestand ontstaan waarbij er een uitwisseling zal plaatsvinden van medewerkers onderling.

Mark Schut

‘’Waarom dan niet verder doorpakken vroeg ik mezelf hardop af? Ik weet dat het den Hollander-team meer wil gaan doen met o.a. hun heerlijke banketbakkers-schepijs en daarmee gepaarde ruimere openingstijden. Momenteel is dit voor hen niet te realiseren wegens het strakke productieschema en de beperkte productieruimte aan de van Ghentstraat 6 waar de Banketbakkerij al bijna 30 jaar is gevestigd. Tegen de tijd dat mijn brood gebakken is heb ik de ovens beschikbaar, een uitkomst voor de banketbakkerij den Hollander. Den Hollander levert minimaal aan bedrijven, niet uit onwil maar vooral ingegeven door de beperkte productiecapaciteit en de drukte in hun winkel. Ik was erg blij dat mijn ‘wilde’ idee met enthousiasme werd ontvangen door de vijf vennoten van Banketbakkerij den Hollander. Peter Brugman, onze chef banket, vindt het ook een spannend idee, sowieso om zich verder te kunnen ontwikkelen op zijn vakgebied banket. Nu ik (Mark Schut red.) mezelf heb ingekocht als vennoot van de Banketbakkerij wil ik erop inspelen om o.a. kwalitatieve horeca te gaan voorzien van patisserie producten en gebak, brood lever ik al aan diverse bedrijven in de directe omgeving.’’

Irmin Haak & Nick Hartgers

‘’Het idee van intensief samenwerken met de Suikerbol voelt goed - zijdelings deden wij al wat gezamenlijk - maar nu echt doorpakken is wel eventjes andere koek.

In de loop van de voorgaande maanden werden Nick en ik (Irmin red.) steeds vertrouwder met het idee. Beiden bedrijven hadden wel een ‘rode knop’ om bij eventuele twijfel te kunnen stoppen, twijfel welke er gelukkig niet is. Wij als junior vennoten van de banketbakkerij vinden het een goed idee. Omdat het senior team bestaande uit het echtpaar den Hollander en medevennoot Gert Bernardus aan het afbouwen zijn moeten wij op termijn 4 nieuwe medewerkers aantrekken. Met de ontstane arbeidspool kunnen wij nu putten uit elkaars medewerkers en een geleidelijke instroom van nieuwe medewerkers organiseren. Momenteel werken wij in ploegen met 7 mensen op een toch wel beperkt aantal meters.

Het echtpaar den Hollander had vele jaren geleden al het vooruitziende idee om iedereen vennoot te maken, zij gaven hiermee toentertijd grotendeels hun bedrijf op.

Nu is het aan ons om een vooruitziende blik te hebben. Als bijkomend voordeel is het dat mijn andere bedrijf de B&B Mackenzieplaats in Wilp, welke nu gerenoveerd is, weer mijn aandacht kan krijgen.’’

Nick Hartgers

‘’Het nieuws van de samenwerking sijpelde al een beetje door in Twello en enkele klanten informeerde over het hoe en wat. Momenteel werken Irmin en ik ook achter de toonbank om onze producten te verkopen, onze aanwezigheid in de winkel zal zeker minder worden omdat wij het werk van de t.z.t. vertrekkende oud-vennoten gaan opvangen. Een groot nieuw pand met ijs, horeca & patisserie en brood trekt mij wel. Wat ik wel wil benadrukken is dat Banketbakkerij den Hollander en de Suikerbol gevestigd blijven op de alom bekende locaties in Twello.’’

woensdag 7 april 2021

Deel dit bericht